Over passie en lekker eten

Passie voor elkaar en voor ècht lekker eten. Eten waar je van geniet in een mooie omgeving met goede service. Een avond uit eten is niet alleen genieten van een mooi opgemaakt bord of van een goed glas wijn, het is zoveel meer dan dat. Voor Grégory Nicole is het een ‘way of life’.

Passie is hetgeen wat ons bij elkaar heeft gebracht en wat ons bindt

ALDUS LIEKE NICOLE-CREEMERS,
VROUW Van PATRON CUISINIER GRÉGORY NICOLE.

1885

Geschiedenis

Grégory Nicole is een bekende Franse chef, niet alleen in Amsterdam, maar ook ver daarbuiten. Ooit begonnen in zijn woonplaats Le Touquet als maître bij hotel Le Picardy. Daarna werkt Grégory enkele jaren als souschef bij zowel ‘Au Coin des Bon Enfants‘ in Maastricht als bij ‘Le garage’ in Amsterdam voordat hij zijn eigen zaak opent in 2006. Bijna negen jaar lang runde Grégory Nicole met veel succes en plezier de Franse bistrôt en het restaurant ‘The French Café’ in het quartier latin van Amsterdam: de Pijp. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Afkomstig van het Franse platteland en opgegroeid in een horecafamilie verlangt Grégory naar een zaak dichter bij zijn roots. Buiten, dichter leven op de natuur, verder weg van de stad. Dat creëert tijd. Meer tijd voor producten, meer tijd voor koken en meer tijd voor de gasten.

Onze crew

Een avond uit eten is een belevenis. Van je jas die wordt aangenomen bij binnenkomst tot een persoonlijke noot bij het afscheid. Onze service is vanzelfsprekend zonder pretentieus te zijn. Iedere schakel van onze crew is daarbij even belangrijk. Van keukenhulp tot souschef. Samen staan we klaar om een geweldige avond te verzorgen, waarbij u geniet van de heerlijke Franse keuken in een uitstekende sfeer.

Nadine Vermeulen

MAÎTRE
Nadine Vermeulen

Grégory Nicole

PATRON CUISINIER
Grégory Nicole

Tim Heij

BEDIENING
Tim Heij

Lieke Nicole

Co-Owner & Back Office
Lieke Nicole

Jos van der Noll

Sous Chef
Jos van der Noll

Bas van der Linden

Bediening
Bas van der Linden

Valentijn van Rouwendaal

Leerling
Valentijn van Rouwendaal

Mats Blankestein

Leerling
Mats Blankestein

Onze partners

Bij Le Nord geloven we in eerlijke en echte producten. Dat is onze basis. Daarom willen we weten waar spijs en wijn vandaan komt, hoe het wordt geproduceerd en door wie. We kiezen voor een persoonlijke relatie met onze leveranciers waarbij de kwaliteit van het product voorop staat.